Boliglån og realkreditlån-Watch Out for farlige Subprime lån

Med den stigende interesse i køb af fast ejendom og spekulation tilbyder flere og flere långivere “utraditionel” typer af pantebreve. Disse omfatter justerbare sats pant (ARM) af enhver form og størrelse, de mere populære afdragsfrie realkreditlån og meget farlige indstilling ARM pant, som kan forårsage det beløb, du skylder faktisk øge som tiden går. En hastigt voksende sektor af det långivende marked er det såkaldte “subprime” marked, som henvender sig til forbrugere med dårlig kredit poster. Subprime markedet er rentable, som långivere tilbyde lån til forbrugere hvis dårlig betaling historie henvender sig til dem som risikable klienter. Ja, de er risikable klienter, men långivere opkræve gebyrer og renter, der er høje nok til at opveje den ekstra risiko. Mennesker, der er interesseret i at købe et hjem bør være forsigtige, men så mange mennesker, der skal kvalificere sig til traditionelle lån bliver skubbet ind i højere priser subprime lån i stedet.
Subprime markedet er ganske indbringende for långivere, der er i stand til at opkræve højere gebyrer og renter på grund af den øgede risiko ved klienter med substandard kredithistorie. En subprime låntager kan betale en rentesats, der er flere procentpoint højere end i traditionelle lån, og gebyrerne, der kan omfatte flere ekstra “point” som administrative gebyrer. Et punkt er én procent af lånebeløbet. Dette kan tilføje flere tusinde dollars at lukke omkostninger og titusindvis af dollars for at omkostningerne ved lånet over livet i den typiske 30-årigt realkreditlån.
Mens det er underforstået, at kunder med dårlig kredithistorie udgør en højere risiko for långiveren, skal potentielle låntagere sikre, at de ikke er klassificeret som “subprime” af deres potentielle långivere. Undersøgelser viser, at op til 15% af subprime låntagere har kredit score, der bør have berettiget dem til lån på lavere, mere traditionelle renter. Hvad dette betyder for potentielle låntagere er, at du skal shoppe rundt efter den bedste pris på et lån og ikke acceptere det som en kendsgerning, når en långiver fortæller dig, at du ikke kvalificere sig til de traditionelle priser. Federal Trade Commission undersøger flere långivere, der har forøget deres overskud voldsomt af styretøjets låntagere, der bør have kvalificeret sig til lavt forrentede lån i subprime lån til højere rente, hævder, at de ikke opfylder betingelserne for den lavere sats.
Hvordan kan du undgå sådanne problemer? Få en kopi af din kredit rapport. Du kan få en med din kredit score, fra nogen af de tre store kredit-bureauer – Experian, Equifax eller Trans Union. Som regel tilbyde långivere subprime priser til kunder, der har kredit score under 620. Hvis din score er højere end det, bør du være i stand til at kvalificere sig til en bedre rente. Hvis ikke, du kan enten acceptere de højere priser fra långivere eller tage tid til at forbedre din score ved at betale off nogle regninger rettidigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *